De Passage 1 kampioen 2e divisie, De Babbel 3 van 3e divisie

Vorige week was De Passage 1 al verzekerd van promotie, maar sinds gisteren zijn ook zeker van winst van de 2e divisie. El Dommel 4 promoveert als nummer 2 naar de 1e divisie. Voor de resterende beslissingen valt de beslissing volgende week in de laatste speelronden.

1e divisie: ’t West 1 was al verzekerd van het winterkampioenschap, maar gisteren verloor het voor de eerste keer in deze 1e seizoenshelft. Bora Bora 1 nam een 3-0 voorsprong. 3 koppelwedstrijden werden weer gewonnen door ’t West 1 en stond het 4-4. De beslissende teamgame ging naar Bora Bora 1; 5-4. Raymon Dijkman (’t West 1) gooide een 180’er en een 108-finish. Pub’84 2 en De Passage 2 speelde gisteren tegen elkaar, maar er stond niets meer op het spel, omdat beide teams zo goed als zeker van zijn dat zij in januari weer in de 1e divisie gaan spelen. Pub’84 2 won 1 singlewedstrijd en 1 koppelwedstrijd; 2-7. Meer spanning is er onderaan, wie degradeert er samen met El Dommel 4 naar de 2e divisie. El Dommel 4 speelde gisteren tegen Uncle Sam 1 en na de single’s stond het 2-2. Daarna won Uncle Sam 1 3 van de 4 koppelwedstrijden en de teamgame werd gewonnen door El Dommel 4; 4-5. Jos Vermeulen (El Dommel 4) gooide een 180’er. De andere 2 teams in de gevarenzone zijn Pub’84 3 en De Babbel 1 en zij speelde gisteren tegen elkaar. Na de singlewedstrijden stond het 2-2 en na de koppels 3-5. De teamgame werd gewonnen door Pub’84 3; 4-5. Met nog één wedstrijd voor de boeg is het verschil tussen nummer 7 (Uncle Sam 1) en nummer 4 (Pub’84 2) 8 punten. Maar de nummers 5 tot en met 6 spelen tegen elkaar en zullen van elkaar de punten weghalen, waardoor Pub’84 2 veilig is. Als Pub’84 3 volgende week tegen El Dommel 4 minimaal 3 punten haalt, speelt het in januari weer in de 1e divisie. Uncle Sam 1 moet volgende week minimaal met 7-2 winnen van De Babbel 1 om zich te handhaven. Bij gelijk aantal punten is onderling resultaat beslissend.

2e divisie: De Passage 1 was vorige week al zeker van promotie, maar door in stijl te winnen van Pub’84 1 is het nu ook zeker van het 2e divisiekampioenschap. Het werd 9-0. El Dommel 4 had nog een beetje concurrentie van Uncle Sam 4 voor de 2e plaats. Gisteren werd er tegen elkaar gespeeld en Uncle Sam 4 won maar 1 koppelwedstrijd; 1-8. El Dommel 4 wordt 2e en promoveert naar de 1e divisie. De Babbel 2 staat sinds gisteren 1 punt boven de degradatiestreep. Thuis tegen Pub’84 4 kwam het met 4-0 voor te staan, de koppelwesdtrijden werden verdeeld en de teamgame werd gewonnen door De Babbel 2; 7-2. ’t West 2 won 2 singlewedstrijden, 3 koppelwedstrijden en de teamgame tegen Uncle Sam 3; 6-3. Nummer 5 (’t West 2) kan niet meer degraderen, omdat de nummers 7 en 8 tegen elkaar moeten spelen in de laatste speelronde. Nummer 6 (De Babbel 2) kan nog degraderen. Als het zelf met 9-0 verliest van Uncle Sam 4 en Uncle Sam 3 wint met 5-4 van Pub’84 1, dan degraderen Pub’84 1 en De Babbel 2. Kortom, er zijn nog wel wat scenario’s.

3e divisie: De Babbel 3 en Miero 1 speelde als nummer 1 en 2 tegen elkaar. Miero 1 won maar 1 singlewedstrijd en de teamgame; 2-7. De Babbel 3 is hierdoor kampioen van de 3e divisie. El Dommel 3 staat sinds gisteren op de 2e plaats. Na een tussenstand van 2-2 tegen Miero 2 won El Dommel 3 alle overige wedstrijden; 7-2. Tussen El Dommel 3 en Miero 1 zit één punt verschil. Bij gelijk aantal punten promoveert Miero 1 (4-5 en 6-3). El Dommel 3 gaat volgende week thuis spelen tegen De Babbel 4 en Miero 1 krijgt El Dommel 2 op bezoek. De Babbel 4 en Bora Bora 2 sppelde gisteren tegen elkaar. De Babbel 4 kwam op een 5-2 voorsprong te staan, daarna won Bora Bora 2 de overige duels; 5-4. Uncle Sam 2 tegen El Dommel 2 bleef lang spannend. Het verschil is nooit groter geweest dan één punt geweest. De teamgame werd gewonnen door Uncle Sam 2; 5-4.

Overig nieuws: We gaan naar de slotfase van de 1e seizoenshelft. Er is nog 1 wedstrijd te gaan, dit houdt in dat er geen wedstrijden meer kan worden uitgesteld. Ook kunnen er geen nieuwe spelers meer worden toegevoegd aan een team, ook kunnen er geen “gastspelers” spelen in de laatste 3 wedstrijden. Nieuwe spelers kunnen wel worden ingeschreven voor de 2e seizoenshelft, voor de 2e seizoenshelft kan er ook worden gekozen voor een andere speelgelegenheid. Lees hiervoor dit nieuwsbericht hoe dit kan worden aangegeven.

Links
Uitslagen 02-12-2014
Standen per 02-12-2014
Programma 09-12-2014
Statistieken individueel
Statistieken teams
Koppel Knock-Out Competitie

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *